Bashkësia Bahá'í e Shqipërisë

BESIMI BAHÁ’Í

ÇFAR. B BN BAHAH’I

Takimet devocionale lindin natyrshëm në një komunitet ku një bisedë rreth dimensionit shpirtëror të ekzistencës njerëzore po rritet. Në mjedise të ndryshme, Bahá’ -të dhe miqtë dhe familjet e tyre bashkohen me njëri -tjetrin në lutje. Nuk ka rituale; asnjë individ nuk ka ndonjë rol të veçantë. Takimet konsistojnë kryesisht në leximin e lutjeve dhe fragmenteve nga Tekstet e shenjta Bahá’ në një atmosferë joformale por respektuese. Një frymë adhurimi komunal krijohet nga këto tubime të thjeshta dhe kjo frymë fillon të përshkojë përpjekjet kolektive të komunitetit.

Sot mijëra e mijëra takime të tilla të rregullta devocionale mbahen në lokalitete në të gjithë botën – në lagje urbane dhe periferike, në fshatra dhe fshatra njësoj.

Një eksplorim më i plotë i mësimeve Bahá’í mbi temën e jetës devocionale, përfshirë citimet nga shkrimet Bahá’í mbi këtë temë, mund të gjenden nëPërkushtimi mbledhjen e temave brenda zonës Çfarë Besojnë Bahá’ít të faqes në internet.

Hulumtimi i neneve të lidhura

Eksploroni më poshtë një përzgjedhje të artikujve që lidhen me takimet devocionale

Shërbimi i Lajmeve Botërore Bahá’ Fuqia transformuese e lutjes: Si tubimet devocionale po zënë rrënjë në Ugandë
Bota Bahá’í Për Përmirësimin e Botës, për Lavdinë e Zotit
Shërbimi i Lajmeve Botërore Bahá’ Lutja zgjon ndjenjat e solidaritetit, pasuron jetën kolektive
Bota Bahá’í Një Vizion i Paqes
Bota Bahá’í Lidhjet që Qëndrojnë
SHTOMPIA BAHAI.ORG Video të veçanta ARTIKUJT E VEÇANTA
ÇFAR B BESON BAHÁ’

Bahá’u’lláh -u dhe Besëlidhja e Tij

Jeta e Shpirtit

Zoti dhe Krijimi i Tij

Marrëdhëniet thelbësore

Paqe Universale

ÇFAR. B BN BAHAH’I

Përgjigje ndaj Thirrjes së Bahá’u’lláh -ut

Jeta Devocionale

Jeta Familjare dhe Fëmijët

Rinisë

Kapaciteti Institucional

Përfshirja në jetën e shoqërisë

KOMUNITETET KOMBTARE BAHÁ’Í
Biblioteka e referencës BAHÁ’Í
BANKA MEDIA BAHÁ’Í
Bahai World News service
BOTA BAHÁ’Í SHERRBIMI I LAJMEVE
Bahai World
BOTA BAHÁ’Í PUBLIKIMI ONLINE
Kontaktoni
Juridike
Privatësia
Scroll to Top