Rinia kalon në ballë të përgjigjes bazë në të gjithë SHBA

CHICAGO-Të rinjtë në të gjithë Shtetet e Bashkuara që janë angazhuar në përpjekjet për ndërtimin e komunitetit Bahha’ are po i përgjigjen me shpejtësi një mori nevojash që dalin në komunitetet e tyre nga shpërthimi i koronavirusit “Ka lidhje të thella miqësie midis njerëzve që kanë punuar prej muajsh apo vitesh së bashku për të kontribuar në përparimin shoqëror,” thotë Candace Vance, e cila ndjek aktivitetet Bah development’i të zhvillimit social dhe ekonomik të vendit. sëmundje (COVID-19).
“Për shkak të kësaj dhe dashurisë që ata kanë për komunitetet e tyre, shumë të rinj po zbulojnë se ata nuk mund ta shikojnë vetëm kalimin e kësaj krize; ata po përdorin aftësitë dhe kapacitetet që kanë zhvilluar përmes pjesëmarrjes së tyre në programet arsimore Bahha’ për të ndihmuar ata në nevojë. ”
 Një familje në Rockwall, Texas, përgatiti maska ​​mbrojtëse për përdorim jo mjekësor dhe i la ato për fqinjët.
Një familje në Rockwall, Texas, përgatiti maska ​​mbrojtëse për përdorim jo mjekësor dhe i la ato për fqinjët.
Një e re nga Çikago përshkruan natyrën e përpjekjeve të grupit të saj. “Ne kemi zhvilluar mjete me kalimin e kohës për të hartuar vullnetarë dhe materiale të ndryshme në lagjen tonë, dhe tani ne jemi në gjendje t’i përdorim ato për t’i lidhur shpejt njerëzit me nevojat e ndryshme, të tilla si mbledhja dhe shpërndarja e pecetave dezinfektuese.” Të rinjtë e tjerë nga zona kanë krijuar video informative në lidhje me masat shëndetësore në gjuhët që fliten zakonisht në komunitet. Ata po ndihmojnë gjithashtu familjet që përballen me pengesa gjuhësore për të hyrë në shërbimet qeveritare.
 Familjet në Illinois vendosin citime nga shkrimet Bahha'i në publik për të sjellë gëzim dhe reflektim për kalimtarët.
Familjet në Illinois vendosin citime nga shkrimet Bahha’i në publik për të sjellë gëzim dhe reflektim për kalimtarët.
Pengesa të tilla ekzistojnë në shumë zona të tjera, të tilla si në Qarkun Prince William, Virxhinia, ku shumë prindër, pa qasje në përkthyes, nuk kishin qenë në gjendje të kishin qasje të duhur në programet shkollore për fëmijët e tyre. “Në fillim menduam se fëmijët që mungonin në klasa kishin të bënin me qasjen në internet, por ne e kishim gabim,” thotë një i ri nga një grup që ishte angazhuar në programe edukative Bahha’. “Kjo ishte në fakt sepse prindërit nuk e kishin idenë se çfarë ishin rregullimet e shkollës.” Këta të rinj, pasi kanë identifikuar familjet që kërkojnë ndihmë shtesë, tani po mbajnë sesione të rregullta në internet për të shpërndarë informacion administrativ në gjuhë të ndryshme dhe për të ndihmuar bashkëmoshatarët e tyre me detyrat. Në zonën e Trekëndëshit të Karolinës së Veriut, një grup tjetër i të rinjve ka organizuar ekipe reagimi për të ndihmuar me shpërndarjen e ushqimit, ndihmën financiare dhe mësimet akademike për lagjen e tyre, ku zakonisht fliten së paku gjashtë gjuhë.
 Rinia në Delaware përgatiti një tutorial për të ndihmuar të moshuarit në komunitetin e tyre me porositjen e furnizimeve në internet. Të rinj të tjerë në Çikago kanë krijuar video informative në lidhje me masat shëndetësore në gjuhët që zakonisht fliten në Komuniteti.
Rinia në Delaware përgatiti një tutorial për të ndihmuar të rriturit në komunitetin e tyre me porositjen e furnizimeve në internet. Të rinjtë e tjerë në Çikago kanë krijuar video informative në lidhje me masat shëndetësore në gjuhët që zakonisht fliten në komunitet.
Nga fëmijët në Los Anxhelos, Kaliforni, të cilët përgatitën paketa kujdesi për fqinjët e tyre, deri tek të rinjtë në Delaware të cilët përgatitën një tutorial për të ndihmuar të rriturit në komunitetin e tyre me porositjen e furnizimeve në internet, Bahha’is -të e të gjitha moshave dhe në të gjitha pjesët e vendit janë duke marrë parasysh nevojat unike të komuniteteve të tyre dhe po përpiqen të krijojnë miqësi dhe të jenë në shërbim të shoqërisë së tyre. “Tani më shumë se kurrë,” thotë zonja Vance, “ne po shohim shprehje të pabesueshme të bujarisë dhe krijimtarisë në të gjithë vendin. Njerëzit kudo po përpiqen të ndihmojnë njëri -tjetrin, për t’i mbajtur të gjithë të sigurt. Ne jemi të zhvendosur në veprim kur reflektojmë mbi realitetin shpirtëror të një qenie njerëzore, që do të thotë t’u japësh bujarisht të tjerëve dhe të veprojmë në solidaritet. “
© 2021
Komuniteti Bahá’í në Shqipëri 
Scroll to Top