Shërbimi Botëror Bah News’í i Lajmeve

Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit mbarëbotëror Bahá’í

Grupi i të rinjve shpërndan ushqim, fiton mbështetjen e qytetit dhe Gardës Kombëtare

NEW ROCHELLE, Nju Jork-Kur efektet e sëmundjes koronavirus (COVID-19) filluan të shkaktojnë ndërprerje në jetën në lagjen e tyre, një grup të rinjsh e kthyen shpejt vëmendjen e tyre në nevojat e ngutshme që rrjedhin nga mbyllja e shkollave. Në këtë periferi të qytetit të Nju Jorkut, këta të rinj kanë studiuar dhe shërbyer së bashku në aktivitetet Bahha’ that që zhvillojnë kapacitetet e tyre për t’i shërbyer shoqërisë.
Ndërsa shkollat ​​u mbyllën dy javë më parë, shumë fëmijë mbetën pa një burim të rëndësishëm të ushqimit të përditshëm. Ndërsa rregullimet zyrtare për shpërndarjen e ushqimit do të ishin së shpejti, grupi i të rinjve kuptoi se miqësitë dhe përvoja që ata kishin zhvilluar kolektivisht përmes iniciativave për krijimin e komunitetit, duke përfshirë përpjekjet për shpërndarjen e ushqimit, do t’i lejonin ata të organizonin një përgjigje të menjëhershme në ndërkohë. “Këta të rinj kanë mësuar për zhvillimin e tyre shpirtëror brenda një komuniteti dhe për forcën që vjen nga përballimi i një situate të vështirë së bashku”, thotë Timothy McKnight, një banor dhe organizator i komunitetit në lagje.

“Në këto kohë,” vazhdon z. McKnight, “ata kanë vullnetin për të thënë” Shërbimi ynë ndaj komunitetit tonë nuk ndalet, ai përshtatet. “Tani është duke bërë njerëzit me siguri po bëjnë mirë dhe po përpiqen të ndihmojnë në mënyrën më të mirë që mundemi kur duhet të mbajmë distancën dhe të parandalojmë përhapjen e sëmundjes. “

 Një grup të rinjsh në New Rochelle, New York, mbështetën në miqësitë dhe përvojën që kishin zhvilluar kolektivisht përmes nismave të krijimit të komunitetit për të organizuar shpërndarjen e ushqimit dhe nevojave të tjera në përgjigje të shpërthimit të sëmundjes koronavirus (COVID-19).
Një grup të rinjsh në New Rochelle, New York, u mbështetën në miqësitë dhe përvojën që kishin zhvilluar kolektivisht përmes iniciativave të krijimit të komunitetit për të organizuar shpërndarjen e ushqimit dhe nevojave të tjera në përgjigje të koronavirusit shpërthimi i sëmundjes (COVID-19).
Natën kur u njoftuan mbylljet e shkollave, të rinjtë kontaktuan bordin e arsimit dhe biseduan me shitës të ndryshëm në zonë, të cilët ranë dakord të dhurojnë ushqim. Ata rregulluan që dhoma e komunitetit në kompleksin e tyre të apartamenteve të vihej në dispozicion si një pikë shpërndarjeje, me masa për të siguruar distancimin fizik dhe higjienën. Bordi i arsimit i informoi familjet dhe ata ishin në gjendje të merrnin ushqime të nxehta ditën tjetër. Kjo u dha fëmijëve qasje në ushqim të mirë në shtëpi duke minimizuar kontaktin. “Për shkak se të rinjtë ishin të shkathët dhe kishin aftësinë për të ndërmarrë veprime brenda lagjes së tyre,” thotë Nima Yousefian, e cila punon me këtë grup të rinjsh në aktivitetet e tyre, “ata ishin në gjendje të ishin reaguesit fillestarë në një krizë, duke plotësuar përgjigjen e qeverisë. ” Veprimet e grupit tërhoqën vëmendjen e zyrtarëve të qytetit. Në ditën e dytë të mbylljes së shkollave, aranzhimi që ata kishin krijuar u miratua si një pikë zyrtare e shpërndarjes së ushqimit të punësuar nga Garda Kombëtare e shtetit. “Obviouslyshtë padyshim një rrugë shumë e gjatë për të bërë në këtë situatë,” thotë Zoti Yousefian, “dhe qyteti do të ketë nevoja të panumërta gjatë krizës. Por të rinjtë po vazhdojnë të mendojnë se çfarë mund të bëjnë për të ndihmuar. ”
© 2021
Komuniteti Bahá’í në Shqipëri 
Scroll to Top