Ardhja në tempull shënon një agim të ri në zemër të Paqësorit

LENAKEL, Vanuatu-Një varkë që mbante një ngarkesë të shumëpritur u nis nga Port Vila, kryeqyteti i Vanuatu, në ishullin e largët të Tanna disa ditë më parë. Në kohën kur kishte arritur në ishull, mbi 250 njerëz ishin mbledhur në pritje të madhe për ngarkesën e tij: përbërësit kryesorë të Shtëpisë së Adhurimit Bahá’ local lokal që do të ndërtoheshin në qytetin Lenakel. “Ne jemi shumë të lumtur për këtë moment,” tha Joseph Tuaka, anëtar i Asamblesë Shpirtërore Lokale Bahá’ of të një qyteti aty pranë, pasi mbërriti barka. “Ekziston një besim tradicional se një ditë njerëzit e Tanna do të luten së bashku në një shtëpi. Ajo ditë tani ka ardhur. ”
Nalau Manakel, një anëtar i Asamblesë Shpirtërore Kombëtare Bahá’ of të Vanuatu, tha: “Shumë këngë dhe histori tradicionale të njerëzve të Tanna flasin për një mënyrë të re jetese, kur të gjitha armiqësitë do të zhduken dhe paqja dhe harmonia do të vijnë Me Shfaqja e një tempulli Bahá’í në bashkësinë tonë tregon për një ndryshim të madh që po ndodh në këtë ishull shpirtërisht dhe materialisht. ”
 Mbledhjet personale të mbajtura sipas masave të sigurisë të kërkuara nga qeveria. Majtas majtas: Banorët e Tanna mbajnë një program devocional që shënon ardhjen e përbërësve të Shtëpia e Adhurimit Bahá' local në ishull. Në të djathtë: Ekuipazhi i anijes përgatitet të zbresë pasi të arrijë në Tanna. Në fund: Ndërsa ekuipazhi pret një ndryshim të valës për të qenë në gjendje të shkarkojë, banorët i mirëpresin ata në breg dhe vendosin lule dafina në qafë në një shenjë të zakonshme të vlerësimit
Mbledhjet personale të mbajtura sipas masave të sigurisë të kërkuara nga qeveria. Majtas majtas: Banorët e Tanna mbajnë një program devocional që shënon ardhjen e përbërësve të Bahá-it lokal ‘í Shtëpia e Adhurimit në ishull. Djathtas lart: Ekuipazhi i anijes përgatitet të zbresë pasi të mbërrijë në Tanna. Fundi: Ndërsa ekuipazhi pret që ndryshimi i valës të jetë në gjendje të shkarkojë, banorët i mirëpresin në breg dhe vendosin dafina me lule rreth qafës në shenjë të zakonshme të vlerësimit.
Duke folur më tej për rëndësinë e Shtëpisë së Adhurimit, Disline Iapum, drejtori i tempullit, tha: “Ne e shohim tempullin si një vend strehimi shpirtëror, ku do të mblidhemi së bashku për t’u lutur dhe për të frymëzuar për shërbim ndaj komunitetit tonë, në kohë lumturie ose krize ”. Që nga fillimi i Shtëpisë së Adhurimit në Nëntor 2019, shumë njerëz kanë ardhur së bashku në vendin e tempullit për t’u lutur dhe ofruar ndihmë me aspekte të ndryshme të projektit. Disa kanë thurur bambu për të bërë veshjen e një prej strukturave ndihmëse përreth. Disa po përgatisin një amfiteatër për tubime të mëdha të komunitetit në një shpat me tarracë që shikon mbi Oqeanin Paqësor. Disa kanë ndihmuar në mirëmbajtjen e tokave, duke parandaluar që vendi të mbingarkohet me bimësinë e harlisur të zonës.
 Ndërtesa qendrore e tempullit ka një dizajn të veçantë, me mure druri dhe një çati prej kashte të modeluar sipas arkitekturës tradicionale të Vanuatu, të mbështetur nga një strukturë çeliku e fshehur Pjesët e ndryshme të strukturës u prodhuan nëpër ishujt e Vanuatu dhe jashtë saj dhe u përgatitën për montim në kryeqytet, Port Vila, para se të transportoheshin në Tanna.
Ndërtesa qendrore e tempullit ka një dizajn , me mure druri dhe një çati me kashtë e modeluar sipas arkitekturës tradicionale të Vanuatu, e mbështetur nga një strukturë e fshehur çeliku. Pjesët e ndryshme të strukturës u prodhuan nëpër ishujt Vanuatu dhe jashtë saj dhe u përgatitën për montim në kryeqytetin, Port Vila, para se të transportoheshin në Tanna.
“Të rinjtë, nënat, baballarët, krerët, të gjithë,” tha z. Manakel, “ata vijnë me mjetet dhe ndihmën e tyre. Dhe ju mund të shihni në fytyrat e tyre se ata po i bëjnë të gjitha me gëzim. Ata e dinë se po kontribuojnë për diçka që do të ketë një rëndësi të madhe për brezat e ardhshëm. ” Meqenëse materiali për ndërtesën qendrore mbërriti në Tanna, struktura kryesore prej çeliku është ngritur në vendin e tempullit në qytetin e Lenakel. Një okul qelqi në kulmin e strukturës, i cili do të derdhë dritë në Shtëpinë e Adhurimit, ishte pjesa e parë që u vendos në pozicion duke përdorur një kolonë qendrore të përkohshme. Nëntë krahët e çatisë, të formuar si luginat e thella që shënojnë terrenin e ishullit vullkanik, u mblodhën pastaj rreth tij një nga një.
 Nëntë krahët e çatisë, të formuar si luginat e thella që shënojnë terrenin e ishullit vullkanik, u mblodhën rreth okulusit një nga një.
Nëntë krahët e çatisë, të formuar si luginat e thella që shënojnë terrenin e ishullit vullkanik, ishin mbledhur rreth okulusit një nga një.
Duke reflektuar për të ardhmen, z. Manakel thotë: “Oqeani Paqësor është shumë i veçantë. Atje jane aktualisht vetëm disa tempuj Bahá’í në botë, dhe disa prej tyre janë ngritur ose po ndërtohen në brigjet e Paqësorit. Shpresojmë që një ditë shumë më tepër fshatra dhe qytete në të gjithë oqeanet dhe kontinentet të ndiejnë gëzimin që ndiejmë kur pamë mbërritjen e tempullit – si të shohësh një dritë shprese që shkëlqen nga zemra më e mesme e oqeanit. ”
Ardhja në tempull shënon një agim të ri në zemër të Paqësorit
Një rrugë drejt një Amerike të unifikuar
Ndryshimi në sistemet bujqësore të nevojshme për qëndrueshmëri, thotë BIC
“Qëndrueshmëria nëpër ciklet e luftës ”: Një komunitet elastik ushqen shpresën në C.A.R.
Kenia: Tempulli i parë Lokal Bahá’í në Afrikë hap dyert
Seritë e podkasteve në Irlandë ftojnë një bisedë bazë
Faltorja e ‘Abdu’l-Bahá-it: Kolonat e para të ndërtesës kryesore të ngritura
Ese të reja në Botën Bahá’í nxjerrin në pah veçantinë e mesazhit të ‘Abdu’l-Bahá-it në Perëndim; studimi i arritjeve bujqësore në Afrikë
Ames ciklon shkatërrues, Asambleja e parë Shpirtërore Kombëtare e zgjedhur në Timor-Leste
Asambleja e Parë Kombëtare Bahá’í e Kroacisë u krijua në zgjedhje historike
U botua vëllimi i ri i shkrimeve të ‘Abdu’l-Bahá-it
“100 vjet për nxitjen e unitetit ”: Bisedat mbi kohezionin shoqëror lëvizin në të gjithë Australinë ndërsa njëqindvjetori po mbyllet
Bahai.org: Uebfaqja ndërkombëtare sheh një ridizajnim të madh në vitin e 25 -të që nga fillimi
Iniciativa e të rinjve në Kamboxhi zvogëlon erozionin e tokës gjatë përmbytjeve
© 2021 cheerzo International Community
Scroll to Top