Qendra Kombėtare Bahį’ķ, Rr. Dibrės nr. 59, Tiranė

Besimi Bahá'í
Figurat Qendrore
Parimet Kryesore
Shkrimet e Shenjta Bahá'í
Qendra Botërore Bahá'í
Kontaktoni me Ne
Faqja Kryesore

Komuniteti Bahá'í i Shqipërisë

Mirësevini në hapësirën zyrtare të Bahá'í-ve të Shqipërisë

Mirësevini tek faqja zyrtare e Besimit Bahá’í!

Kjo hapësirë e Besimit Bahá’í në shqip ju mirëpret që të hetoni rreth të vërtetave e parimeve shpirtërore, morale e shoqërore të shpallura nga Themeluesi i Besimit, Bahá’u'lláh-u, Lajmëtari i Perëndisë për këtë Ditë, si dhe ndikimit që ato kanë në jetën e individit, familjes, komunitetit, kombit dhe mbarë botës.

Një film-dokumentar është krijuar me rastin e 200-vjetorit të Lindjes së Bahá’u’lláh-ut, i Cili u shfaq si më i fundit në historinë e përjetshme të Lajmëtarëve hyjnorë që kanë ardhur për ta udhëhequr njerëzimin në shtegun e moralit dhe virtytit dhe Bahá’u’lláh-u sinjalizon agimin e pjekurisë kolektive të gjinisë njerëzore. Filmi jep një panoramë të jetës dhe mësimeve së Tij, siç e tregojnë pasuesit e Tij të shumtë nga kombe të ndryshme, jeta e të cilëve është shndërruar prej dritës që Bahá’u’lláh-u i ka sjellë botës.

"Dritë për Botën"

Ju ftojmë të eksploroni këtë hapësirë, e cila ju afron pranë një oqeani dijesh, ku përmbahen margaritarë të pallogaritshëm e të çmueshëm për pasurimin e jetës së brendshme të çdo njeriu dhe ju fton drejt një universi mësimesh që janë destinuar të revolucionarizojnë e të rimëkëmbin jetën e njerëzimit dhe planetit.

Përgjigje për pyetjet

*******************

“...Popujt e botës, të çfarëdo race ose feje qofshin, e marrin frymëzimin nga i vetmi Burim qiellor dhe janë nënshtetas të të vetmit Perëndi.”

-Bahá'u'lláh -

*********

“O BIR I SHPIRTIT! Këshilla Ime e parë është kjo: ki një zemër të dëlirë, të sjellshme e rrezëlluese, që yti të jetë një sovranitet i lashtë, i pavdekshëm e i përjetshëm”.

- Bahá’u’lláh -

*********

"O MIK! Në kopshtin e zemrës sate mos mbill asgjë veç trëndafilit të dashurisë, dhe mos e lësho bilbilin e simpatisë e të dëshirës..."

- Bahá’u’lláh -

*******************

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

“Shihe njeriun si një minierë të pasur në gurë të çmuar e me vlerë të pamatshme. Vetëm edukimi mund t’i nxjerrë në dukje thesaret e tij dhe ta bëjë njerëzimin të përfitojë prej tyre”.

- Bahá’u’lláh -

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

© Asambleja Shpirtërore Kombëtare e Bahá'í-ve të Shqipërisë -- 2007-2017