Bashkësia Bahá'í e Shqipërisë

"Qëndrueshmëria gjatë cikleve të luftës": Një komunitet elastik nxit shpresën në C.A.R.

BANGUI, Republika e Afrikës Qendrore-Një konflikt i armatosur shumëvjeçar në Republikën e Afrikës Qendrore (C.A.R.) ka prishur jetën në të gjithë vendin dhe ka zhvendosur qindra mijëra njerëz. Në mes të kësaj krize, Asambleja Shpirtërore Kombëtare Bahá’ has ka udhëhequr Bahá’í-të e vendit në përpjekjet e tyre për të kontribuar në përparimin shoqëror, së fundmi duke u mbështetur në një rrjet njerëzish të angazhuar në aktivitete të ndërtimit të komunitetit për të kanalizuar ndihmën ku është më e nevojshme.
Duke folur me Shërbimin e Lajmeve, Hélène Pathé, anëtare e Asamblesë Shpirtërore Kombëtare, përshkruan kontekstin në të cilin iniciativa të tilla janë duke u zhvilluar në pjesë të vendit: “Vendi është përballur me sfida serioze. Ka vende ku njerëzit janë prekur rëndë dhe u është dashur të ikin, duke braktisur shtëpitë e tyre dhe duke humbur mjetet e tyre për të siguruar jetesën. Kjo është gjendja në shumë rajone. ”
 Përpjekjet e ndihmës të kryera sipas masave të sigurisë të kërkuara nga qeveria. Anëtarët e komitetit të urgjencës dhe të një Shpirtërore Bahí'í Lokale Kuvendi punon së bashku në koordinimin e shpërndarjes së paketave të ndihmës mes banorëve të fshatit.
Përpjekjet e ndihmës të kryera sipas masave të sigurisë të kërkuara nga qeveria. Anëtarët e komitetit të urgjencës dhe të një Asambleje Shpirtërore Lokale Bahá’ work punojnë së bashku në koordinimin e shpërndarjes të paketave të ndihmës mes banorëve të fshatit.
Pavarësisht nga këto kushte, Bahá’ -të në këto zona kanë ndihmuar në nxitjen e elasticitetit dhe një jete të gjallë komunitare që ka duruar gjatë cikleve të luftës. Për dekada të tëra, tubimet e rregullta për lutje kanë forcuar lidhjet e miqësisë dhe programet edukative Bahá’ kanë zhvilluar tek fëmijët dhe të rinjtë një vlerësim të thellë për unitetin e të gjithë popujve, racave dhe feve. Gjatë kohëve të konfliktit intensiv, kur të gjithë popullatave u është dashur të braktisin fshatrat e tyre, mësuesit nga shkollat ​​e komunitetit të themeluar me mbështetjen e një organizatë e frymëzuar nga Bahá’ kanë kërkuar mënyra për të rivendosur programet në vende të përkohshme, shpjegon zonja Pathé.
 Fotografitë e marra para krizës aktuale shëndetësore. Mësuesit nga shkollat ​​komunitare të krijuara me mbështetjen e një organizate të frymëzuar nga Bahá'í kanë kërkuar mënyra për të rivendosur programet në vende të përkohshme gjatë kohës së konfliktit intensiv.
Fotografitë e marra para krizës aktuale shëndetësore. Mësuesit nga shkollat ​​e komunitetit i krijuar me mbështetjen e një organizate të frymëzuar nga Bahá’í kanë kërkuar mënyra për të rivendosur programet në vende të përkohshme gjatë kohës së konfliktit të fortë.
Si pjesë e përpjekjeve të saj për të rritur më tej kapacitetin e saj për t’iu përgjigjur krizave, Asambleja Shpirtërore Kombëtare formoi një komitet urgjence në mars. Anëtarët e komitetit, përfshirë zonja Pathé, u futën shpejt në punë. Brenda pak javësh ata kishin mbledhur një ekip dhe ishin drejtuar në zona të identifikuara për të ndihmuar personalisht. Gjatë tre ditëve, ata udhëtuan qindra kilometra nga Bangui, kryeqyteti, në qytetin Bambari, duke u ndalur në katër qytete të tjera gjatë rrugës për të siguruar gjërat e domosdoshme, të tilla si ilaçe për sëmundjet e shkaktuara nga uji, për njerëzit që ishin kthyer nga strehimi në zonat pyjore. Udhëtimi në këto komunitete është lejuar nën kufizimet shëndetësore të qeverisë për shkak të përjashtimeve për përpjekjet humanitare.
 Të rinjtë nga Bangui përgatiten të udhëtojnë me anëtarët e komitetit të urgjencës të krijuar nga Asambleja Shpirtërore Kombëtare.
Të rinjtë nga Bangui përgatiten të udhëtojnë me anëtarët e komitetit të urgjencës të krijuar nga Asambleja Shpirtërore Kombëtare.
Komiteti i urgjencës ka punuar ngushtë me Asambletë Shpirtërore Lokale Bahá’ in në koordinimin e shpërndarjes së paketave të ndihmës mes banorëve të fshatit. “Ne kishim përgatitur sa më mirë paraprakisht me informacionin që mund të merrnim,” thotë zonja Pathé, “por sapo mbërritëm në një qytet, ne u ulëm me anëtarët e Asamblesë Lokale, u lutëm së bashku, dhe u konsultuan për nevojat, të cilat i njihnin nga afër. ” Të rinjtë kanë qenë në krye të këtyre përpjekjeve, thotë zonja Pathé. “Të rinjtë ishin gati të fillonin veprimet sapo komiteti i bëri thirrje komunitetit për mbështetje. Ata e shikojnë këtë punë si një shtrirje të shërbimit të lagjeve të tyre: një kontribut në përparimin material dhe shpirtëror të shoqërisë. “Ata mund të shihnin sesi ky akt udhëtimi për ditë të tëra për të ofruar disa gjëra të nevojshme për njerëzit me dorë nuk kishte të bënte vetëm me adresimin e një nevoje të menjëhershme. Takimi dhe të folurit me njerëz të cilët ishin ndërprerë për një kohë të gjatë gjithashtu sollën inkurajim dhe ndihmuan në ndërtimin e lidhjeve të unitetit pasi të gjithë e panë që ata nuk janë vetëm në sfidat e tyre – si një familje, ka të tjerë në të gjithë vendin që kujdesen për ta dhe ecin me ta. ”
 Një pamje e lumit pranë Bangui, kryeqyteti i Republikës së Afrikës Qendrore. Një konflikt i armatosur shumëvjeçar në vend ka prishi jetën dhe zhvendosi qindra mijëra njerëz
Një pamje e lumit pranë Bangui, kryeqyteti i Republikës Qendrore të Afrikës. Një konflikt i armatosur shumëvjeçar në vend ka prishur jetën dhe ka zhvendosur qindra mijëra njerëz.
Dy muaj që nga formimi i tij, komiteti tashmë po mendon se si të adresojë nevojat afatgjata, përfshirë përmes projekteve për prodhimin vendor të ushqimit . Me përvojën që ka fituar, komiteti tani po i zgjeron përpjekjet e tij duke kontaktuar shumë Asamble Vendore Bahá’í në të gjithë vendin. “Në këto përpjekje ndihme, ne shpesh kujtojmë ‘Abdu’l-Bahá, i cili ishte gjithmonë i vëmendshëm ndaj atyre në nevojë dhe gjithnjë gati për t’u përgjigjur,” thotë zonja Pathé. “Ai kurrë nuk hezitoi të ofrojë ndihmë. Asambleja Shpirtërore Kombëtare shpreson dhe dëshiron të bëjë të njëjtën gjë për njerëzit e vendit tonë. Ajo që na hidhëron si organ kombëtar është se ne nuk mund të mbulojmë të gjithë vendin. Përpjekjet tona të deritanishme janë vetëm një fillim i vogël, dhe ne po mësojmë pak nga pak se si t’i arrijmë të gjithë. “
Ardhja në tempull shënon një agim të ri në zemër të Paqësorit
Një rrugë drejt një Amerike të unifikuar
Ndryshimi në sistemet bujqësore të nevojshme për qëndrueshmëri, thotë BIC
“Qëndrueshmëria nëpër ciklet e luftës ”: Një komunitet elastik ushqen shpresën në C.A.R.
Kenia: Tempulli i parë Lokal Bahá’í në Afrikë hap dyert
Seritë e podkasteve në Irlandë ftojnë një bisedë bazë
Faltorja e ‘Abdu’l-Bahá-it: Kolonat e para të ndërtesës kryesore të ngritura
Ese të reja në Botën Bahá’í nxjerrin në pah veçantinë e mesazhit të ‘Abdu’l-Bahá-it në Perëndim; studimi i arritjeve bujqësore në Afrikë
Mes ciklonit shkatërrues, Asambleja e parë Kombëtare Shpirtërore u zgjodh në Timor-Leste
Asambleja e Parë Kombëtare Bahá’í e Kroacisë u krijua në zgjedhje historike
U botua vëllimi i ri i shkrimeve të ‘Abdu’l-Bahá-it
“100 vjet për nxitjen e unitetit ”: Bisedat mbi kohezionin shoqëror lëvizin në të gjithë Australinë ndërsa njëqindvjetori po mbyllet
Bahai.org: Uebfaqja ndërkombëtare sheh një ridizajnim të madh në vitin e 25 -të që nga fillimi
Iniciativa e të rinjve në Kamboxhi zvogëlon erozionin e tokës gjatë përmbytjeve
© 2021 cheerzo International Community

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top