Bashkësia Bahá'í e Shqipërisë

Uncategorized

Të rinjtë shpërndajnë ushqim, fitojnë mbështetjen e qytetit dhe Gardës Kombëtare

Shërbimi Botëror Bah News’í i Lajmeve Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit mbarëbotëror Bahá’í Grupi i të rinjve shpërndan ushqim, fiton mbështetjen e qytetit dhe Gardës Kombëtare NEW ROCHELLE, Nju Jork-Kur efektet e sëmundjes koronavirus (COVID-19) filluan të shkaktojnë ndërprerje në jetën në lagjen e tyre, një grup të rinjsh e kthyen shpejt vëmendjen e […]

Të rinjtë shpërndajnë ushqim, fitojnë mbështetjen e qytetit dhe Gardës Kombëtare Read More »

Të rinjtë në Itali krijojnë media për të inspiruar vizionin e një bote më të mirë

Shërbimi Botëror Bah News’í i Lajmeve Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit mbarëbotëror Bahá’í Të rinjtë në Itali krijojnë media për të frymëzuar vizionin e një bote më të mirë Të rinjtë në MANTUA, Itali – Duke parë shkëlqimet e një identiteti kolektiv në përgjigjen e botës ndaj krizës globale të shëndetit dhe të frymëzuar

Të rinjtë në Itali krijojnë media për të inspiruar vizionin e një bote më të mirë Read More »

Të rinjtë në Beirut krijojnë rrjet për rikuperimin ndaj fatkeqësive

Të rinjtë në Bejrut krijojnë një rrjet të rikuperimit të fatkeqësive BEYRUT-Në ditët pas shpërthimit që tronditi Bejrutin në gusht, një grup të rinjsh të angazhuar në përpjekjet për ndërtimin e komunitetit Bahá’í u mblodhën shpejt për të bërë plane për të ndihmuar me ndihmën dhe shërimin. Ata krijuan një rrjet vullnetar të quajtur “Helping

Të rinjtë në Beirut krijojnë rrjet për rikuperimin ndaj fatkeqësive Read More »

Kontributi në Avancimin e Civilizimit

Kontributi në Përparimin e Qytetërimit Ndër temat e eksploruara gjatë serisë së konferencave rinore të mbajtura në të gjithë botën në 2013 dhe valët e tubimeve të mëvonshme ishte një e lidhur posaçërisht me përparimin e qytetërimit. Paragrafët e mëposhtëm janë nxjerrë nga materialet e studiuara nga pjesëmarrësit e konferencave mbi këtë temë. Përpjekjet për

Kontributi në Avancimin e Civilizimit Read More »

Adoleshenca e hershme

Adoleshenca e hershme Ndër temat e eksploruara gjatë serisë së konferencave të të rinjve të mbajtur në të gjithë botën në 2013 dhe valët e tubimeve të mëvonshme ishte një e lidhur posaçërisht me fuqitë dhe kapacitetet në rritje që lidhen me periudhën e adoleshencës së hershme. Paragrafët e mëposhtëm janë nxjerrë nga materialet e

Adoleshenca e hershme Read More »

Ndërtimi i komunitetit dhe nxitja e mbështetjes së ndërsjelltë

Ndërtimi i Komunitetit dhe Nxitja e Mbështetjes së Ndërsjellë Ndër temat e eksploruara gjatë serisë së konferencave rinore të mbajtura në të gjithë botën në vitin 2013 dhe valët e tubimeve të mëvonshme ishin temat e ndërlidhura të krijimit të komunitetit dhe nxitjes së mbështetjes reciproke. Paragrafët e mëposhtëm janë nxjerrë nga materialet e studiuara

Ndërtimi i komunitetit dhe nxitja e mbështetjes së ndërsjelltë Read More »

Periudha e rinisë

Periudha e Rinisë Ndër temat e eksploruara gjatë serisë së konferencave rinore të mbajtura në të gjithë botën në vitin 2013 dhe valët e tubimeve të mëvonshme ishte një e lidhur posaçërisht me potencialin dhe karakteristikat e lidhura me periudhën e rinisë. Paragrafët e mëposhtëm janë nxjerrë nga materialet e studiuara nga pjesëmarrësit e konferencave

Periudha e rinisë Read More »

Artikuj dhe Burime 06

Ajo që Besojnë Bahá’ -të Bahá’u’lláh -u dhe Besëlidhja e Tij Shtëpia Universale e Drejtësisë Artikuj dhe burime Një përzgjedhje e deklaratave, leximeve dhe materialeve të tjera që ofrojnë një eksplorim të institucionit të Shtëpisë Universale të Drejtësisë. Kushtetuta Kushtetuta e Shtëpisë Universale të Drejtësisë Kushtetuta e Shtëpisë Universale të Drejtësisë u hartua menjëherë pasi

Artikuj dhe Burime 06 Read More »

Citime 06

Ajo që Besojnë Bahá’ -të Bahá’u’lláh -u dhe Besëlidhja e Tij Shtëpia Universale e Drejtësisë Citate nga Shtëpia Universale e Drejtësisë Përmes komunikimeve të saj, Shtëpia Universale e Drejtësisë jep analiza, vizion dhe drejtim për të ndihmuar komunitetin global Bah growing’í në rritje që të marrë pjesë në ndërtimin e një qytetërimi botëror. Midis tyre

Citime 06 Read More »

Scroll to Top