Bashkësia Bahá'í e Shqipërisë

Uncategorized

Kenya: Tempulli i parë Bahá’í në Afrikë hap dyert

Shërbimi i Lajmeve Botërore Bahá’ Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit Bahá’í në mbarë botën Kenia: Tempulli i parë Lokal Bahá’í në Afrikë hap dyert MATUNDA, Kenia – Një prani e ndritshme në Matunda Soy, Kenia, Shtëpia e parë Adhuruese Bahá’ local lokale në kontinentin e Afrikës iu kushtua në një ceremoni hapjeje të dielën

Kenya: Tempulli i parë Bahá’í në Afrikë hap dyert Read More »

Drita ishte errësirë

Bahá’í World MJEDISI & SH HENDETI Drita ishte në errësirë Reflektime mbi rritjen që fshihet në dhimbjen e vuajtjes Duke cituar Biblën, një student imi tha një herë: «Drita ishte në errësirë ​​dhe errësira nuk e kapërceu atë.» Urtësia e mishëruar në këto fjalë të thjeshta shpesh më udhëheq kur, në punën time si profesor

Drita ishte errësirë Read More »

Identiteti dhe kërkimi për një qëllim të përbashkët njerëzor

Bota Bahá’í DREJTSI, UNITET dhe PAQE Identiteti dhe kërkimi për një qëllim të përbashkët njerëzor Në zemër të përvojës njerëzore qëndron një dëshirë thelbësore për vetëpërcaktim dhe vetëkuptim. Zhvillimi i një koncepti se kush jemi, për çfarë qëllimi ekzistojmë dhe se si duhet ta jetojmë jetën tonë është një impuls themelor i vetëdijes njerëzore. Ky

Identiteti dhe kërkimi për një qëllim të përbashkët njerëzor Read More »

“Durimi në kohë lufte”: Një komunitet rezistent ngjall shpresë në C.A.R.

Shërbimi i Lajmeve Botërore Bahá’ Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit Bahá’í në mbarë botën “Qëndrueshmëria gjatë cikleve të luftës”: Një komunitet elastik nxit shpresën në C.A.R. BANGUI, Republika e Afrikës Qendrore-Një konflikt i armatosur shumëvjeçar në Republikën e Afrikës Qendrore (C.A.R.) ka prishur jetën në të gjithë vendin dhe ka zhvendosur qindra mijëra njerëz.

“Durimi në kohë lufte”: Një komunitet rezistent ngjall shpresë në C.A.R. Read More »

Nisja e ngjarjeve në seri mbi partneritetin AU-BE mbi Paqen dhe Sigurinë-Një Përqendrim në Rolin e Grave në Ndërtimin e Paqes

Komuniteti Ndërkombëtar Bahá’ ZYRA PEPRFAQSUESE Lajme Nisja e Serive të Ngjarjeve mbi Partneritetin AU-BE mbi Paqen dhe Sigurinë-Një Përqendrim në Rolin e Grave në Ndërtimin e Paqes ” ADDIS ABABA/BRUSSELS 27 Maj 2021 – “Gjëja e parë që duhet ndryshuar është mënyra se si gratë afrikane janë imagjinuar në politikëbërje”, tha Laura Davis, Këshilltare e

Nisja e ngjarjeve në seri mbi partneritetin AU-BE mbi Paqen dhe Sigurinë-Një Përqendrim në Rolin e Grave në Ndërtimin e Paqes Read More »

Ardhja e Tempullit shënon një agim të ri në zemër të Paqësorit

Shërbimi i Lajmeve Botërore Bahá’ Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit Bahá’í në mbarë botën Ardhja në tempull shënon një agim të ri në zemër të Paqësorit LENAKEL, Vanuatu-Një varkë që mbante një ngarkesë të shumëpritur u nis nga Port Vila, kryeqyteti i Vanuatu, në ishullin e largët të Tanna disa ditë më parë. Në

Ardhja e Tempullit shënon një agim të ri në zemër të Paqësorit Read More »

Kontributi në përparimin e qytetërimit

Kontributi në Përparimin e Qytetërimit Ndër temat e eksploruara gjatë serisë së konferencave rinore të mbajtura në të gjithë botën në vitin 2013 dhe valët e tubimeve të mëvonshme ishte një e lidhur posaçërisht me përparimin e qytetërimit. Paragrafët e mëposhtëm janë nxjerrë nga materialet e studiuara nga pjesëmarrësit e konferencave mbi këtë temë.Përpjekjet për

Kontributi në përparimin e qytetërimit Read More »

Të rinjtë në Sierra Leone xhirojnë film për të mbrojtur komunitetin nga Coronavirus

Shërbimi i Lajmeve Botërore Bahá’ Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit Bahá’í në mbarë botën Të rinjtë në Sierra Leone prodhojnë film për të mbrojtur komunitetin kundër koronavirusit MAKENI, Sierra Leone-Duke qenë të prekur drejtpërdrejt nga shpërthimi i Ebola në 2014 dhe të vendosur për të ndihmuar në mbrojtjen e komunitetit të tyre nga përhapja

Të rinjtë në Sierra Leone xhirojnë film për të mbrojtur komunitetin nga Coronavirus Read More »

Të rinjtë dalin në krye të përgjigjes bazë në gjithë SHBA

Shërbimi i Lajmeve Botërore Bahá’ Burimi zyrtar i lajmeve i komunitetit Bahá’í në mbarë botën Rinia kalon në ballë të përgjigjes bazë në të gjithë SHBA CHICAGO-Të rinjtë në të gjithë Shtetet e Bashkuara që janë angazhuar në përpjekjet për ndërtimin e komunitetit Bahha’ are po i përgjigjen me shpejtësi një mori nevojash që dalin

Të rinjtë dalin në krye të përgjigjes bazë në gjithë SHBA Read More »

Scroll to Top